„Partnerséget építünk”

A „Közös értékeink” címet viselő, határon átnyúló médiaprojekt felvidéki és magyarországi Televíziós Társaságok közös műsorcseréjét teszi lehetővé egy éven keresztül.

A projekt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet felügyeletével zajlik.

A médiaprogram része a Magyarország- Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013-nak.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA), a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság társfinanszírozásával valósul meg 468.972 Euro támogatással.

A projekt célja, hogy erősítse a szlovák-magyar kapcsolatokat, a térség gazdasági versenyképességét és felzárkózását a turizmusban és a gazdaságban, valamint bemutassa közös kulturális értékeinket határon innen és túl.

A partnerek saját térségükben forgatott kisfilmeket készítenek, ezeket a projekt vezető partnere, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakmai, Szakszolgálati, Közművelődési és Sportintézet begyűjti, lektorálja, összeállítja és szlovák nyelvre való feliratozás után, visszaküldi a heti 1 órás adásokat a projektben résztvevő televízióknak, amelyek ezt követően hetente sugározzák az elkészített adást.

A projektben részt vesz a királyhelmeci, szepsi, rozsnyói és rimaszombati városi televízió Felvidékről, míg Magyarországról a Sátoraljaújhelyi Zemplén Televízió, az Ózdi Televízió, valamint a Putnoki Városi Televízió és a Kazincbarcikai Diák Tv működik közre. Az adás természetesen Miskolcon és vonzáskörzetében is látható kábelhálózaton.

A projekt partnerei a közös célok megvalósítása érdekében közönségtalálkozókat, workshopokat és konferenciákat szerveznek a tényleges médiamunkán kívül.

A kommunikációs tevékenység másik fontos pillére a projekt számára létrehozott weboldal, amelyen a kiadvány adatai mellett a rendezvényekkel kapcsolatos aktuális információk is megtalálhatók.

A kommunikációs tevékenység harmadik csatornáját azok az üzenetek képezik, amelyeket a programokkal kapcsolatban a helyi és regionális sajtóorgánumokhoz juttatnak el a partnerek.